logo-retina-dark
Blog
Outsourcing a bérszámfejtés és a HR területén

Az outsourcing fogalma egyre többek számára lehet ismerős, ám sokan meglepődnek, hogy egy vállalat működésének milyen sok folyamatát lehet érdemes kiszervezni. Lássuk, mit takar a bérszámfejtési, TB-ügyintézési, munkaügyi és HR-es feladatok kiszervezése, és miért érheti meg mindez a vállalatok számára!

Miért nem kell tartani a kiszervezéstől?

Mára egyre többen ismerkednek meg az outsourcinggal, azaz az egyes céges folyamatok kiszervezésének fogalmával. Mégis, sokan idegenül tekintenek ezekre a szolgáltatásokra, attól félve, hogy így könnyen elveszhet a kontroll a vállalat irányítása felett. A cégvezetésben azonban nem mindig hasznos a mikromenedzsment, és ezt a dinamikusan fejlődő vállalatok vezetői pontosan tudják. A piaci versenyben való helytálláshoz sok esetben elsősorban hatékony működésű cégre és gyors döntéshozatali képességekre van szükség, amit a vállalat fő profilja szempontjából jelentéktelen, ám a szervezeti működés szempontjából mégis elengedhetetlen feladatok kiszervezése nagyban segíthet.

Az, hogy az outsourcing miért növelheti egy cég hatékonyságát, egyszerűen megmagyarázható. A kisebb vállalatoknak nem mindig van elegendő erőforrásuk arra, hogy a bérszámfejtéssel vagy humánerőforrás-feladatokkal járó munkákat szakszerű módon végezzék el, ráadásul a nagyobb cégek is komoly erőforrásokat takaríthatnak meg, amennyiben energiáikat a valóban fontos tevékenységek fordítják.

Feladatok, melyeket érdemes lehet kiszervezni

  • Bérszámfejtés,
  • Társadalombiztosítás ügyintézés,
  • Munkaügyi adminisztráció,
  • HR outsourcing.

Az outsourcing nem csak felszabadítja az erőforrásokat

Az outsourcing segít, hogy bizonyos feladatokra ne kelljen külön alkalmazottakat felvenni, így pénzt és időt spórolhat meg a cég számára. A kiszervezés ugyanakkor ennél jóval többről szól, hiszen, ha a vállalat az adott feladatra szakosodott céget bíz meg a feladattal, a lehető legpontosabb eredményeket kérheti számon. Ha egy irodavezetőnek egyszerre kell foglalkoznia a könyveléssel, a bérszámfejtéssel, a munkahelyi ügyintézéssel vagy éppen az új állásokra jelentkezőkkel, bizony nem minden esetben végzi maximális pontossággal a munkáját. Mint minden szakma, az ilyen feladatok elvégzése is folyamatos tanulást igényel, sőt, sok esetben a hatékonyság kizárólag komoly szoftverekkel és infrastruktúrával garantálható.

Ezért válassza a Memolux outsourcing szolgáltatásait

  • Bérszámfejtés kiszervezése: mi saját fejlesztésű szoftverrel rendelkezünk, amellyel korszerű, hatékony módon vagyunk képesek ellátni akár nagyobb vállalatok bérszámfejtési feladatait is. Igény esetén akár bérszámfejtő kihelyezését is örömmel vállaljuk.
  • TB-ügyintézés: saját fejlesztésű szoftvercsomagunk lehetővé teszi a precíz munkavégzést, míg munkatársaink minden részletre kiterjedően ismerik a legújabb jogszabályokat.
  • Munkaügyi adminisztráció: átfogó szolgáltatásunk kiterjeszthető a legkülönbözőbb munkaügyi folyamatokra, így valamennyi munkahelyi adatkezeléssel, ügyintézéssel járó feladatot ránk bízhatja.
  • HR és cafeteria – outsourcing és tanácsadás: ügyfeleink egyedi igényei szerint nem csupán elvégezzük a szükséges HR-feladatokat, de át is világítjuk a futó folyamatokat, illetve segítünk új, sikeres HR-stratégiát alkotni.

Szeretne többet tudni szolgáltatásainkról? A bérszámfejtés Budapesten segítségünkkel egyszerűbb nem is lehetne. Keressen minket elérhetőségeinken!